fredag 28 augusti 2009

Utveckla dig!


Utvilad efter sommar och sugen på inspiration? I vårt nyhetsbrev Tema Kompetens och på vår sida Kurser & Seminarier hittar du massor av möjligheter att utvecklas!

Här hittar du brevet och här hittar du Kurser & Seminarier

/ Anna Kreissl

PS. Vill vill du får det direkt i e-postlådan - mejla mig anna@skolporten.com

torsdag 27 augusti 2009

Att sätta lön - ny kurs för skolledare i förskolan, grundskolan och gymnasiet


På 10 år har lärares löner ökat med 50 procent men samtidigt har lönespännvidden
minskat! Hur är det möjligt? Vill inte skolledare använda lönen för att fokusera på
resultat? Vill inte lärare att engagemang och framgång ska löna sig?

Vi vet att det finns ett mycket starkt stöd för att bra lärare ska ha bra lön! Därför erbjuder vi en ny kurs som ger dig, dina skolledarkollegor och din chef verktyg och insikt i det vardagliga lönearbetet.

Här kan du läsa mer om kursen


/ Sandra Arnborg

onsdag 26 augusti 2009

Boka in vår konferens om Specialpedagogik!

Missa inte Skolportens konferens Specialpedagogik - Aktuell forskning och praktiska metoder den 25-26 november i Stockholm.

Ta del av aktuell forskning och praktiska metoder, möt forskare och praktiker som bland annat talar om: Vad innebär det att vara elev i särskild undervisningsgrupp, specialpedagogen som kvalificerad samtalspartner, och hur kan ökad samverkan med skolhälsovården för barn med ADHD minska risken för mobbning?

Boka före den 25 september och få 600 kr rabatt!

Läs mer om konferensen här

/ Birgitta Harzell, Skolporten Kompetens

tisdag 25 augusti 2009

Hurra för skolan!


Om någon som läser den här bloggen - mot all förmodan - har missat det så är det Skolans dag just idag.

Ett fyrfaldigt leve för skolan och alla som jobbar och lär sig däri önskar vi på Skolporten!

fredag 21 augusti 2009

Mingel inför Forskartorget


Supertrevlig partnerträff igår då vi hade bjudits in till att mingla, lyssna och få en rundvandring i hela Observatoriet igår. Mona Holmfors från VR höll i några av trådarna och vi som är partners inför Forskartorget 2009 fick en chans att se hur alla ser ut:-)

Vilka var där då?
VR, UR, NE samt Vinnova, Kungliga Vitterhetsakademin, Riksbankens Jubileumsfond, Vinnova och förstås Skolporten!

/Therese...
som bara måste tipsa alla att gå på en visning en kväll när Observatoriet öppnar sina portar för allmänheten -en bra kväll lovar de att man kan se Saturnus till och med!!

tisdag 18 augusti 2009

Vi söker en webbredaktör!

Är du eller känner du en glad, trevlig och duktig webbredaktör?
Då kanske du/han/hon är vår blivande arbetskamrat!

Läs mer här

/ Skolporten

fredag 14 augusti 2009

Missa inte våra föreläsningar om nya skollagen!

Nyfiken på hur den nya skollagen kommer påverka dig i din yrkesvardag?

Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar till den föreläsning som Skolporten Kompetens arrangerar i samarbete med Norstedts Juridik i Stockholm den 10 september.

Den 24 september kör vi samma upplägg i Malmö. Välkommen!

Läs mer och anmäl dig här

/ Sandra Arnborg

onsdag 12 augusti 2009

Känner du en duktig säljare? Vi söker två!

Skolporten är ett starkt varumärke som funnits i över tio år: i stort sett alla beslutsfattare i skolvärlden känner till oss. Idag kommunicerar vi med över 90 000 lärare och skolledare och har 14 anställda. År 2008 vann Skolporten NE:s Kunskapspris i kategorin näringsliv.

Nu söker vi två säljare:
En mediasäljare...

...och en säljare till Jobb & Rekrytering

Kanske känner du någon som skulle passa hos oss?

måndag 10 augusti 2009

Vad hände medan vi låg i hängmattan?


Friskolornas vinster ska inte gå till aktieägare, skrev Carin Jämtin, (S), på DN Debatt. Hon fick svar på tal, inte minst från sina partivänner.

Läs debatten och mycket mer i Skolportens sommarsammanställning

/ Redaktionen

PS. Bilden visar inte (som man kanske skulle kunna tro) en lat semesterfirare, utan vår hårt arbetande sommarvikarierande nyhetsredaktör Peter, i vanliga fall säljchef. Utan honom - ingen sommarsammanställning.

Bättre sent än aldrig


I april besökte några av oss på Skolporten Skandinaviska skolan i Madrid. Bättre sent än aldrig vill vi tacka rektor Ola med personal och elever för ett mycket intressant studiebesök! I dag samlas utlandsrektorerna i Stockholm och vi är inbjudna för att berätta om Skolporten. Tack för det med, det ska bli väldigt roligt!

fredag 7 augusti 2009

Nu är det fredagsmys...


... på Skolportens kontor. Och vilken fin redaktionshörna vi kommer att få, med magnetremsor och allt.

torsdag 6 augusti 2009

Håll ut...

..från och med i nästa vecka är allt som vanligt igen: Thomas går upp i ottan och publicerar morgonnyheter, Fredrika börjar leta nya avhandlingar, Pers veckobrev ligger i din brevlåda när du startar datorn på tisdag morgon och så vidare.

Välkomna tillbaks till jobbet!

/ Redaktionen

tisdag 4 augusti 2009

Skolporten på Facebook


Dagens tips: Gå med i Skolportens Facebook-grupp! Här kan du diskutera, dela erfarenheter och nätverka. Dessutom får du extramaterial som inte fick plats i tidningen eller på webben. Ja, och så får du reda på saker före alla andra... Sök på "Skolporten" på www.facebook.com så hittar du oss.

/Redaktionen

Muggigt värre


Tänk dig följande scenario: Du sitter framför datorn och jobbar när du plötsligt känner att förmiddagskaffet gör sig påmint. Du behöver gå på toa helt enkelt och går därför fram till din chef för att fråga om lov. ”Men snälla du, svarar chefen. Toaletten kunde du väl ha besökt till på fikarasten. Nu håller vi ju på med ett viktigt jobb här, du får - faktiskt - hålla dig till lunchrasten”.

Jaha, tänker du och gå tillbaks till skrivbordet och biter ihop. Eller kniper ihop, rättare sagt. Tiden fram till lunch blir en lång plåga och så där värst mycket jobb blir det inte gjort. Allt du kan tänka på nu är hur kissnödig du är, vad chefen pratar om har du ingen aning om.

ÄNTLIGEN blir klockan 12 och du springer fram till kontorets toalett. Skönt jovisst, men du har ändå lite svårt att slappna av. Snusklumparna i taket kanske ramlar ned, väggarna är lövtunna och dina kollegor - som givetvis också är kissnödiga – drar i dörrhandtaget...

Ett mardrömsscenario, eller hur. Eller bara en vanlig dag för många av Sveriges elever. Läs mer om skoltoaletter och lärares toalettregler i Skolportens intervju med barnsjuksköterskan Barbro Lundblad.

/ Fredrika Fredmark