tisdag 29 november 2011

Cirkus på schemat

Cirkus cirkör väljer att inte låta rädslan styra. Utan istället acceptera och erkänna att vissa saker är svåra och kanske obehagliga. Men om man sen utmanar sig själv och sin rädsla, och vågar ändå fast man inte tror sig ha kapacitet så vinner man en ny erfarenhet som kan leda till nya möjligheter. Även om man inte lyckades med det man nu tog sig för. Det är inte farligt att inte kunna, det är farligt att inte tycka att man får misslyckas. För då kan man aldrig växa. Tänker jag, och tar med mig en stor dos inspiration hem till min egna verksamhet. / Sandra

Bästa Gunilla!

Som ordnat med talarna till Skolans Ledarkonvent!! Tusen tack!

Kunde ha varit utsikten från kontoret, men tyvärr så lånar vi den bara under ett par dagar.

tisdag 22 november 2011

Claes Nilholm pratar om var man hittar internationell forskning om specialpedagogik. På Skolportens konferens 22/11.

Wireframes, wireframes

Vi har ritat och ritat och ritat. Och nu har vi äntligen gått vidare till byggfasen av vårt IT-projekt. Skolporten.com ska bli snyggare, snabbare och mer interaktiv. Någon gång efter årsskiftet hoppas vi kunna visa upp vårt nya ansikte! Tills dess får ni nöja er med en avståndsbild på några av de wireframes som vi gjort för att beskriva nya sajten.

torsdag 10 november 2011

Konferenshög is her middle name

En hög med Skolportens forskarintervjuer, en miniräknare och så självklart google är några av den här personens favoritarbetsverktyg. Sen behövs även ganska många koppar kaffe (svart, ingen mjölk), tuggummin eller Turkisk peppar, och ett ganska rörigt skrivbord för den "kreativa processens skull". En viss frustration ingår också i arbetsgången - ibland är det tvärstopp och uppdraget känns omöjligt. Övriga medarbetare märker att hon befinner sig i en sån fas då hon helt plötsligt lägger ovanligt mycket tid på att arrangera pappershögar och städa skrivbordet grundligt. Sen lossnar det igen - och simsalabim - så ligger det ett helt rykande färskt konferensprogram på skrivbordet! Konferenshög innebär att vara...hög (utan olagliga substanser) när man som projektledare befinner sig mitt ute i det härliga kaoset som ofta uppstår på en konferens. Att släcka eldar, ha ungefär 377 bollar i luften på en gång, vara "stressad på ett bra sätt" men ändå ha stenkoll på precis allt. Då kan en känsla av skön eufori infinna sig. Och då var den där skrivbordsstädningen värd besväret, trots allt.

tisdag 8 november 2011

En vanlig tisdagsförmiddag...

Det brukar inte vara fullt så "skakigt" eller folktomt på PM12 (ett lite coolare namn än kontoret). Men ungefär så här kan det se ut en helt vanlig dag i november. Har du vägarna förbi så kom gärna in och hälsa på. Som ni ser på klippet har vi t o m kökspersonal som säkert bjuder på kaffe och bulle!

tisdag 1 november 2011

Fröken Gräddnos bor här

Person nr 3 i "skrivbordsserien": Skrivbordets ägare delar såväl tilltalsnamn med en känd kattfröken, som kärlek till små lurviga spinnande fyrbenta varelser. Hon är Skolportens fashionista med stilsäker smak och en förkärlek för parfymdoft. Man skulle väl kunna beskriva henne som en samlare: vid en närmare titt på hennes arbetsplats hittar man inte mindre än 5 tipp-ex. Dessutom är hon ett stor fan av skrivaren - tänk vad bra det är att kunna skriva ut alla papper och sen sortera dem i olika pärmar!  Hon är lite av en turgumma - oavsett om vi spelar norsk julafton eller har chokladlotteri på kontoret går hon hem med förstavinsten!

Dag 2 - skolchefsmöte 2011

Idag fortsätter vi och inriktar oss på fou frågorna. Vi har lyssnat till Peter Honeth och nu till Rolf Sandahl. Snart inspel från Elisabeth Zachrisson, Umeå, Johan Olofsson, Lidköping samt Sofie Linden, Kunskapsskolan som ska prata om hur de stödjer uppbyggnaden av lärares gemensamma kunskapsproduktion i praktiken. Spännande!!
/Therese