onsdag 21 december 2011

En riktigt God Jul!

Och ett Gott Nytt 2012 önskar vi alla er fantastiska lärare och skolledare runt om i landet!

fredag 16 december 2011

Let it all out!



Det är dags för den dagen på året då Skolportens medarbetare tar fram sin sanna personlighet. Det är dags för det årliga julklappsspelet. Allt är tillåtet, ingen hänsyn tas till vänskap eller känsliga individer, det är på blodigaste och fullaste allvar. - "Ge mig tärningarna", skriks det med stress i rösten. - "Slå, slå, slå dåååååå!"Ja det är inte en vacker syn men kanske är det nyttigt? Att få släppa ut lite adrenalin och (undertryckta?) känslor? Kul är det iallafall :-).

onsdag 14 december 2011

Dagen efter lucia

finns mest krossade pepparkakor kvar. Men också fina och varma minnen av alla små lucior, tomtenissar, stjärngossar och tärnor som förgyllde gårdagen! Hoppas ni fick möjligheten till lite stjärnglans i mörkaste december.

fredag 9 december 2011

Hon är vårt nyaste tillskott...

och vi är mycket glada att ha henne här! Hon har många egenskaper som vi gillar: hon är snabb, initiativrik, social, driftig. Och gillar att skratta. Det gör vi med - mycket viktig egenskap på Skolporten. Hos oss ska hon framför allt  jobba med att skapa kunskapsspäckade konferenser. Fritiden ägnar hon helst åt samvaro med sin man och lilla dotter. Men en och annan bokklubbsträff hinner hon också med. Det verkar också som om hon är lite av en expert inom möhippeområdet - så har du idétorka när det gäller aktiviteter på nästa möhippa, så kan du säkert få bra tips! Som ni ser på hennes skrivbord är det ordning och reda. Men vi är inte så oroliga över det kliniskt städade bordet, hon har nog snart anpassat sig efter sina närmasta kollegors skrivbordsmotto: "hittar du det papper du letar efter, har du städat lite för ofta".

torsdag 8 december 2011

Dags för fotografering!

Eminenta fotografen Robert Flinkenbro fotar oss för nya webben. Vi siktar på att du ska kunna se våra nya snyggare bilder 1 feb. På bilden: Karolina Holmgren.

måndag 5 december 2011

Näring för hjärnan

Och hjärtat och själen. Kanske är inte just minttabletter det som gör susen, men visst är det fantastiskt att få nya intryck, erfarenheter och kunskaper. Påfyllnad, helt enkelt. Men varför är det så svårt att ge sig själv tid för detta? Tips på hur man prioriterar kunskapsinhämtning mitt i vardagens brus tas tacksamt emot! / Sandra

fredag 2 december 2011

Föräldraskap

Kan vara många olika saker. Till exempel kan det vara att stå utomhus en iskall fredagskväll i december och vänta på en son som gör det roligaste han vet: nämligen spela fotboll. För om han är lycklig, då är jag lycklig,
/ Sandra